Friday, August 24, 2012

Kadınlar İçin Tweet Yazma Kılavuzu


Sosyal mecraların en çok kullanılan sitelerinden biri olan Twitter, günümüzde büyük bir önem kazandı. İnsanların ne uğruna durum güncellemesi yaptıklarını bilmemelerine rağmen, her gün kullanılan bir siteden bahsediyoruz. İyi de ne yazıyoruz? Nereden buluyoruz bu kadar yazacak şeyi? Bu soruların cevaplarını veriyorum. Akıllı telefonunuz varsa, bu büyük bir artı. Ama sadece kadınlar icin geçerli olacağının altını çiziyorum bu sayacaklarımın...

1-Kahve: Eğer kadınsanız bu içeceğin sizin için büyük bir önemi vardır. Gerek, "arkadaşlarla kahve keyfi <3" yazılır, gerekse kahvenin yanına dekor olarak ders notlarını koyup, "bu gece bana uyku haram. Calculus waits me :(" denilir. Aslına bakarsanız kahveli tweetin tematik bir yazılma biçimi yok. O yorumu pek tabii kadınlar daha iyi yapar.

2-Kuaför: Kuaförlerin kadınlar için büyük önem teşkil ettiği aşikar. Kuaförden hemen sonra, yüz ifadesi :/ olacak şekilde olması kaydıyla, poz verilir, ve Twitter'a atılır. Kadınlar her zaman yeni saçlarını beğenirler. Ama doğuştan gelen yeni saçlarını ilk seferde beğenmeme refleksleri olduklarından ötürü fotoğraflarda :/ yüz ifadesine bürünürler. Örnek vermek gerekirse:"saçımı kestirdimmmmm", "sarı çiyan oldum :(" ,"artık hergün vişne yiyeceğim."

3-Eğlenebildiğini Resmetme: Bu davranış direkt, eski erkek arkadaşadır. İrdelemeyelim. Örnek vermek gerekirse: "sabah sabah iyi güldük yaa :) @kahvelikiz @kahveliadam @cikilopkiz"

4-Kedi: Mutlaka ama mutlaka dünyada başka hayvan olmadığı için kedileri çok sevdiğimizin gösterilmesi gerek. Yoksa yazacak hiçbir şey bulunamayabilir. Instagramlı kedi temalı fotoğrafı olursa, bu sizin için büyük bir artı.

5-"Bazı insanlar..": Bu cümle gergin olduğunuzda dile getirilebilir. "Bazı insanlar..." Cümlesinin sonundaki noktayı siz doldurunuz. Örnek vermek gerekirse: "bazı insanlar beni ne sanıyor anlamıyorum.."

6-İkinci Tekil Şahıslı Tweet: Eski\yeni sevgiliye ya da 'kankaya' ithafen atılacak tweet bütünü.

7-Starbucks ve Kahve Furyaları: Mutlaka bu gibi yerlerde bir şeyler içildiğinin belirtilmesi gerek. Örneğin:"en sevdiğim renk Starbucks yeşiliii <3", "chai tea candır :)"

8-Lokasyon\Check-in: Her eğlencenin ya da çok gezildiğinin belirtilmesi gerek. Ekmek kuyruğuna hiç girilmemiş imajı çok önemli.

9-Burç Yorumları: Artık pek çok astrolojiyle alakalı hesaplar görmekteyiz. Tweetlerin sadece retweet edilmesi yeterli olacaktır.

10-Şarkı Sözleri: Kırgın olunan birtakım insanlara, kırgınlıklar şarkı sözleriyle de ifade edilebilir. Örneğin: "birgn anlayacksn zaman gececek ansizn sakaklari beyazlaycak sarkimzn deniz kenarnda tenha bir yolda yururken vidividi soyleyeck bişey pismanl(140 karakter sığmadı)
Saturday, August 11, 2012

Bir Zamanlar MSN Messenger Vardı..


Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
selam(el sallayan adam)

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
selam(el sallayan kedi)

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
sen(parmak işareti smile'ı)inle bir(1 smile'ı) şey(büyük Y harfi)i konuşmam gerekiy(büyük Y harfi)or.


Merve / Ceren gelince titreeeeettt
tamam.(okey smile'ı)

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
ben sen(parmak işareti smile'ı)i çok(ok smile'ı) sev(kalp smile'ı)iy(büyük Y harfi)orum merve.

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
şaşırttın ben(kendisini parmakla gösteren tavşan)i o(simit smile'ı)zan

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
sana uzun zaman(saat smile'ı)dan beri bunu söy(büyük Y harfi)lemey(büyük Y harfi)e çalışıy(büyük Y harfi)ordum.

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
hıh(trip atma smile'ı)

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
?(büyük mavi soru işareti)

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
erkan'ın ben(kendini parmakla gösteren sincap smile'ı)im sev(kalp smile'ı)gilim olduğunu bilmiyor musun?(kırmızı ve yıldızlı soru işareti)

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
evet(YES). biliy(büyük Y harfi)ordum. ama bunu söy(büyük Y harfi)lemeden duramazdım. sen(parmak işareti smile'ı)i hergün rüy(büyük Y harfi)amda gör(göz smile'ı)üy(büyük Y harfi)orum merve.

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
sana değer(yıldız smile'ı) veriyorum ama, sev(kalp smile'ı)gili olamayız ozan.

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
seni sev(kalp smile'ı)iy(büyük Y harfi)orum. hep sev(kalp smile'ı)eceğim.

Merve / Ceren gelince titreeeeettt
bye.(el sallayan sevimli çocuk)

Ozan ** Allaha şükür sadece moralimiz bozuk, karakterimiz değil
bye.(bye yazısına oturan tavşan)



Thursday, August 2, 2012

Bireysel Eğlence

Özellikle şu yaz sıcaklarında, annelerin de dediği gibi, "sıcaklık değil de, nem var nem.." durumundan muzdarip olan bizler, hem psikolojik, hem de fizyolojik olarak fazlasıyla bitkin düşeriz. Ders çalışmak ya da, işe gitmek içinse hem zihinsel hem de fiziksel olarak iyi olmaya ihtiyacımız olduğu için, sıcaklığın etki ettiği yorgunluğu ve stresi minimize etmemiz gerek.
Sıcak havalarda günümüzün çoğu zamanını evde harcadığımız için, özellikle sanal ortamlarda daha kolay moral kaynağı bulunabilir.
Yaşanılan yorgunlukları minimize etmek için birkaç tavsiyelerim olacak. aşağıdaki yöntemleri deneyin, işe yarayabilir:

*MSN’de gördüğünüz tüm karşı cinslere “bence artık sen de herkes gibisin…” yazın. karşınızdaki insan önce şamşuracak, ciddiye alacak ve ardından size ciddi ya da gayriciddi cevap verecek. siz de sarf edilen bu tutuma karşı oturduğunuz yerden güleceksiniz.

*Facebook’ta en çok albümü ve albümlerinin çoğunda kendisinin olduğu, hatta gerekirse tüm pozlarında kafasını 45 derece açıyla sağa veya sola yatıran bir kızın herhangi bir fotoğrafına “canım buzağı gibi çıkmışsın ya :))))PPP” yazın. Bu yorumun fotoğraf sahibi tarafından yazılan yorumun sileneceğini tahmin etmek zor değil. Yorum silindikten sonra siz de oturduğunuz yerden güleceksiniz.

*Evde bulunan ebeveynlerden askerliğini yapmış (babanız olabilir, dedeniz olabilir) olanlara, askerlik anılarını anlatmalarını söyleyin. Böylece anlatılan inanılmaz olaylardan 2 dakika sonra derse koşa koşa gideceksiniz.

*Ergenliğe henüz yeni girmiş bir kıza “bıyıklarını kessene ya, ayran içsen ayranın yarısı bıyığında kalır :))))PPP” diyin. Evet bu karşı tarafa travmatik bir etki yaratacak. Fakat şu bilinmelidir ki; bu olaydan sonra o kız kendisine daha çok bakacak, ardından belki de kariyerini bakımlılığı sayesinde yüksek yerlerde yaşayacak. Hem bu olay, o kızın ilerde size müteşekkir olmasını sağlayabilir. Sizin “sdfsdfafsdf xd” diye gülmeniz de cabası.

*Duştan yeni çıktığını söyleyen bir kıza, "şimdi sen kılların sayesinde 10 kilo almışssındır :PPPPPPP))))" diyin.

eğer sado mazoysanız tabi..

au revoir.
 
© Copyright 2014 Mert'in bir şeyleri All Rights Reserved.