Wednesday, October 31, 2012

Durum Güncellemesi: Tatil..

Sosyal medyanın var oluşunun ardından, her yapılan eylem -genel olarak- bir yazı ile belirtilmesi durumunu aldı. Bu eylemlerin en önemlisi kuşkusuz tatil yapmaktır. Bu sözünü ettiğimiz durum yaşanıldığında, sosyal medyaya bir şekilde yansıtıyoruz. ama nasıl yansıtmak gerekir? ne yazarsak kendimizi çok daha iyi ifade edebiliriz? bunun bir kuralı var mıdır? Twitter açısından konuşacak olursak eğer, 140 karaktere nasıl sığdırabiliriz? Gülben Ergen mi, yoksa Hülya Avşar mı? bu soruların cevaplarını hepimiz merak ediyoruz. Aşağıda sıralayacağım maddelerdeki 'X' lokasyonunu kendinize göre değiştirebilirsiniz. Tatile gitmeden evvel, "acaba ne yazsam?" sorusunu kendinize sormamanız için, şu sıralayacağım başlıklardan birini kullanabilirsiniz:

1- X YOLLARI TAŞTAN
Ulaşım aracınız uçak olsa dahi kullanabilmekte fayda var. adettendir. hatta 'AB yolları taştan' diye dizi vardı, Rio De Janerio yolları neden taştan olmasın? illa ki kuş uçmaz kervan geçmez yerler için mi olması gerekir? hayır. yolların asfalt ya da mıcırla çevrilmesinin önemi yok. kullanınız.

2- X YOLCULARI KALMASIN :)
Eğer tek başına gidilmiyorsa, bu uygun bir seçim. Bayram ziyaretleri için biçilmiş kaftan. ayrıca etiket olarak kullanılması daha işlevsel olabilir. örneğin: "Adıyaman yolcuları kalmasın @crazyivanmc @hunercoskuner"

3- X İÇİN GERİ SAYIM BAŞLASIN
Uğruna gün sayımı yaptığımız ve paranın har vurup harman savrulduğu etkinlikler için bu iletiyi kullanmak uygun olur. Örnek vermek gerekirse Yılbaşı, Cadılar Bayramı, Mezuniyet Balosu gibi şeylerde kullanılabilir.

4- X BENİ BEKLER :)
Gidilecek etkinlikte tek dostunuz bavulunuzsa; bu ileti tam size göre. heyecanlıyızdır, ve bir an önce oraya gitmek isteriz. 3.. 2.. 1!

5- X :)
Eğer durum güncellemesi yapacak olan siz, fazla gösteriş meraklısı değil, ama bi yandan da nerede olduğunuzu paylaşmak içinizi yiyorsa, bu iletiyi kullanabilirsiniz. örneğin: paylaşılan Nil Karaibrahimgil videolarının üstüne çıkmış olan durum, "Çanakkale :)" olabilir.

6- HOME HOME SWEET HOME
Tatilden dönüldüğünde bavulun boşalmasını beklemeden ister telefonunuzda, isterse bilgisayarınızda bu iletiyi yazabilirsiniz.

NOT: Ben aslında Gülbenciyim. Ama sevdiğimden değil! Hülya Avşar'ı sevmediğimden...
Monday, October 22, 2012

Her Şeyi Çok İyi Bilen Adam


Yeşil çay ismi nereden geliyor?
Genelde her sabah içilen çayın rengi siyahtır. her gün içilmesinden dolayı, siyah çaya sadece 'çay' adı veriliyor. bunun dışında, o siyah çaydan farklı olan ıhlamur, papatya gibi çayların rengi yeşil olduğu için bu gibi çaylara 'yeşil çay' diyoruz. normalde o da çay ama, 'çay' dersek, siyah çayla karışacağı için 'yeşil çay' adı veriliyor.

İstanbul trafiği nasıl çözülebilir?
İstanbul trafiğinin tek nedenini taşıtlar olarak görüyorum. çünkü, kullanılan taşıtların boyutunun büyüklüğü ve istanbul popülasyonu dolayısıyla taşıtların fazlalığı bunu doğuruyor. sorunun cevabına gelirsek: taşıtlar azalırsa trafik de çözülebilir.
 
Sanat sanat için mi, yoksa toplum için mi vardır?
Bu konuya farklı bir açıdan bakmak lazım: "insan nasıl yemek yer?" bu sorunun cevabını bulursak, konuyu da çözmüş oluruz.


Galatasaray gol sorununu nasıl çözer?
Defans yerine ofans yaparsa, gol atma ihtimali artar. ofans!


Uykusuzluk neden oluşur, bu problem nasıl alt edilebilir?
Uykusuzluk insanın uyuyamamasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. dolayısıyla insanın önce uyuyabilmesi gerekir. problemin çözümü ise: eğer düzenli uyursanız, uyursunuz.


Sosyal medyanın ülke üzerindeki etkisi nedir?
Sosyal medya, bireyin internet üzerindeki sosyalliğinden oluşan bir kavramdır. internetin gelişimiyle, sosyal mecralar medyalaşmaya başladı. bu da tahmin edilen bir şeydi. insan ne kadar internette sosyal olursa, o kadar etkisinin olacağını düşünüyorum.


Yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan?
Yumurtanın tavuktan çıktığı su götürmez bir gerçek. bu gerçeğin doğruluğunu sabahları kahvaltımızda yediğimiz yumurtada anlayabiliriz. hakikaten yumurta şeklinde olan -yusyuvarlak değil- bir cisim olduğunu görürüz. tavuğun yumurtadan çıkması hususunda ise önce tavuğun nasıl dünyaya gelip büyüyebildiğini görmek ve anlamak gerekir. tavuk, insanlar gibi canlı doğan bir hayvan değildir. önce yumurta tavuktan çıkar- yukarıda ispatlamıştık- anne tavuk, yumurta üzerinde kuluçka adını verdiğimiz eylemi gerçekleştirir. kuluçkanın ardından, yumurta çatlar ve 'civciv' adını verdiğimiz tavuğun yavru hali dünyaya gözlerini açar. civciv ise büyüyüp tavuk olur. dolayısıyla tavuk da yumurtadan çıkar. 


Müzik hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sex bomb.


Hık?
Bık.
 
© Copyright 2014 Mert'in bir şeyleri All Rights Reserved.