Durum Güncellemesi: Tatil..

Wednesday, October 31, 2012

Sosyal medyanın var oluşunun ardından, her yapılan eylem -genel olarak- bir yazı ile belirtilmesi durumunu aldı. Bu eylemlerin en önemlisi kuşkusuz tatil yapmaktır. Bu sözünü ettiğimiz durum yaşanıldığında, sosyal medyaya bir şekilde yansıtıyoruz. ama nasıl yansıtmak gerekir? ne yazarsak kendimizi çok daha iyi ifade edebiliriz? bunun bir kuralı var mıdır? Twitter açısından konuşacak olursak eğer, 140 karaktere nasıl sığdırabiliriz? Gülben Ergen mi, yoksa Hülya Avşar mı? bu soruların cevaplarını hepimiz merak ediyoruz. Aşağıda sıralayacağım maddelerdeki 'X' lokasyonunu kendinize göre değiştirebilirsiniz. Tatile gitmeden evvel, "acaba ne yazsam?" sorusunu kendinize sormamanız için, şu sıralayacağım başlıklardan birini kullanabilirsiniz:

1- X YOLLARI TAŞTAN
Ulaşım aracınız uçak olsa dahi kullanabilmekte fayda var. adettendir. hatta 'AB yolları taştan' diye dizi vardı, Rio De Janerio yolları neden taştan olmasın? illa ki kuş uçmaz kervan geçmez yerler için mi olması gerekir? hayır. yolların asfalt ya da mıcırla çevrilmesinin önemi yok. kullanınız.

2- X YOLCULARI KALMASIN :)
Eğer tek başına gidilmiyorsa, bu uygun bir seçim. Bayram ziyaretleri için biçilmiş kaftan. ayrıca etiket olarak kullanılması daha işlevsel olabilir. örneğin: "Adıyaman yolcuları kalmasın @crazyivanmc @hunercoskuner"

3- X İÇİN GERİ SAYIM BAŞLASIN
Uğruna gün sayımı yaptığımız ve paranın har vurup harman savrulduğu etkinlikler için bu iletiyi kullanmak uygun olur. Örnek vermek gerekirse Yılbaşı, Cadılar Bayramı, Mezuniyet Balosu gibi şeylerde kullanılabilir.

4- X BENİ BEKLER :)
Gidilecek etkinlikte tek dostunuz bavulunuzsa; bu ileti tam size göre. heyecanlıyızdır, ve bir an önce oraya gitmek isteriz. 3.. 2.. 1!

5- X :)
Eğer durum güncellemesi yapacak olan siz, fazla gösteriş meraklısı değil, ama bi yandan da nerede olduğunuzu paylaşmak içinizi yiyorsa, bu iletiyi kullanabilirsiniz. örneğin: paylaşılan Nil Karaibrahimgil videolarının üstüne çıkmış olan durum, "Çanakkale :)" olabilir.

6- HOME HOME SWEET HOME
Tatilden dönüldüğünde bavulun boşalmasını beklemeden ister telefonunuzda, isterse bilgisayarınızda bu iletiyi yazabilirsiniz.

NOT: Ben aslında Gülbenciyim. Ama sevdiğimden değil! Hülya Avşar'ı sevmediğimden...
Şu Sosyal Platformlarda Paylaş :

0 yorum:

Post a Comment

 
© Copyright 2014 Mert'in bir şeyleri All Rights Reserved.