Her Şeyi Çok İyi Bilen Adam

Monday, October 22, 2012


Yeşil çay ismi nereden geliyor?
Genelde her sabah içilen çayın rengi siyahtır. her gün içilmesinden dolayı, siyah çaya sadece 'çay' adı veriliyor. bunun dışında, o siyah çaydan farklı olan ıhlamur, papatya gibi çayların rengi yeşil olduğu için bu gibi çaylara 'yeşil çay' diyoruz. normalde o da çay ama, 'çay' dersek, siyah çayla karışacağı için 'yeşil çay' adı veriliyor.

İstanbul trafiği nasıl çözülebilir?
İstanbul trafiğinin tek nedenini taşıtlar olarak görüyorum. çünkü, kullanılan taşıtların boyutunun büyüklüğü ve istanbul popülasyonu dolayısıyla taşıtların fazlalığı bunu doğuruyor. sorunun cevabına gelirsek: taşıtlar azalırsa trafik de çözülebilir.
 
Sanat sanat için mi, yoksa toplum için mi vardır?
Bu konuya farklı bir açıdan bakmak lazım: "insan nasıl yemek yer?" bu sorunun cevabını bulursak, konuyu da çözmüş oluruz.


Galatasaray gol sorununu nasıl çözer?
Defans yerine ofans yaparsa, gol atma ihtimali artar. ofans!


Uykusuzluk neden oluşur, bu problem nasıl alt edilebilir?
Uykusuzluk insanın uyuyamamasından kaynaklanan bir rahatsızlıktır. dolayısıyla insanın önce uyuyabilmesi gerekir. problemin çözümü ise: eğer düzenli uyursanız, uyursunuz.


Sosyal medyanın ülke üzerindeki etkisi nedir?
Sosyal medya, bireyin internet üzerindeki sosyalliğinden oluşan bir kavramdır. internetin gelişimiyle, sosyal mecralar medyalaşmaya başladı. bu da tahmin edilen bir şeydi. insan ne kadar internette sosyal olursa, o kadar etkisinin olacağını düşünüyorum.


Yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan?
Yumurtanın tavuktan çıktığı su götürmez bir gerçek. bu gerçeğin doğruluğunu sabahları kahvaltımızda yediğimiz yumurtada anlayabiliriz. hakikaten yumurta şeklinde olan -yusyuvarlak değil- bir cisim olduğunu görürüz. tavuğun yumurtadan çıkması hususunda ise önce tavuğun nasıl dünyaya gelip büyüyebildiğini görmek ve anlamak gerekir. tavuk, insanlar gibi canlı doğan bir hayvan değildir. önce yumurta tavuktan çıkar- yukarıda ispatlamıştık- anne tavuk, yumurta üzerinde kuluçka adını verdiğimiz eylemi gerçekleştirir. kuluçkanın ardından, yumurta çatlar ve 'civciv' adını verdiğimiz tavuğun yavru hali dünyaya gözlerini açar. civciv ise büyüyüp tavuk olur. dolayısıyla tavuk da yumurtadan çıkar. 


Müzik hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sex bomb.


Hık?
Bık.
Şu Sosyal Platformlarda Paylaş :

0 yorum:

Post a Comment

 
© Copyright 2014 Mert'in bir şeyleri All Rights Reserved.