Kadınlar İçin Tweet Yazma Kılavuzu

Friday, August 24, 2012


Sosyal mecraların en çok kullanılan sitelerinden biri olan Twitter, günümüzde büyük bir önem kazandı. İnsanların ne uğruna durum güncellemesi yaptıklarını bilmemelerine rağmen, her gün kullanılan bir siteden bahsediyoruz. İyi de ne yazıyoruz? Nereden buluyoruz bu kadar yazacak şeyi? Bu soruların cevaplarını veriyorum. Akıllı telefonunuz varsa, bu büyük bir artı. Ama sadece kadınlar icin geçerli olacağının altını çiziyorum bu sayacaklarımın...

1-Kahve: Eğer kadınsanız bu içeceğin sizin için büyük bir önemi vardır. Gerek, "arkadaşlarla kahve keyfi <3" yazılır, gerekse kahvenin yanına dekor olarak ders notlarını koyup, "bu gece bana uyku haram. Calculus waits me :(" denilir. Aslına bakarsanız kahveli tweetin tematik bir yazılma biçimi yok. O yorumu pek tabii kadınlar daha iyi yapar.

2-Kuaför: Kuaförlerin kadınlar için büyük önem teşkil ettiği aşikar. Kuaförden hemen sonra, yüz ifadesi :/ olacak şekilde olması kaydıyla, poz verilir, ve Twitter'a atılır. Kadınlar her zaman yeni saçlarını beğenirler. Ama doğuştan gelen yeni saçlarını ilk seferde beğenmeme refleksleri olduklarından ötürü fotoğraflarda :/ yüz ifadesine bürünürler. Örnek vermek gerekirse:"saçımı kestirdimmmmm", "sarı çiyan oldum :(" ,"artık hergün vişne yiyeceğim."

3-Eğlenebildiğini Resmetme: Bu davranış direkt, eski erkek arkadaşadır. İrdelemeyelim. Örnek vermek gerekirse: "sabah sabah iyi güldük yaa :) @kahvelikiz @kahveliadam @cikilopkiz"

4-Kedi: Mutlaka ama mutlaka dünyada başka hayvan olmadığı için kedileri çok sevdiğimizin gösterilmesi gerek. Yoksa yazacak hiçbir şey bulunamayabilir. Instagramlı kedi temalı fotoğrafı olursa, bu sizin için büyük bir artı.

5-"Bazı insanlar..": Bu cümle gergin olduğunuzda dile getirilebilir. "Bazı insanlar..." Cümlesinin sonundaki noktayı siz doldurunuz. Örnek vermek gerekirse: "bazı insanlar beni ne sanıyor anlamıyorum.."

6-İkinci Tekil Şahıslı Tweet: Eski\yeni sevgiliye ya da 'kankaya' ithafen atılacak tweet bütünü.

7-Starbucks ve Kahve Furyaları: Mutlaka bu gibi yerlerde bir şeyler içildiğinin belirtilmesi gerek. Örneğin:"en sevdiğim renk Starbucks yeşiliii <3", "chai tea candır :)"

8-Lokasyon\Check-in: Her eğlencenin ya da çok gezildiğinin belirtilmesi gerek. Ekmek kuyruğuna hiç girilmemiş imajı çok önemli.

9-Burç Yorumları: Artık pek çok astrolojiyle alakalı hesaplar görmekteyiz. Tweetlerin sadece retweet edilmesi yeterli olacaktır.

10-Şarkı Sözleri: Kırgın olunan birtakım insanlara, kırgınlıklar şarkı sözleriyle de ifade edilebilir. Örneğin: "birgn anlayacksn zaman gececek ansizn sakaklari beyazlaycak sarkimzn deniz kenarnda tenha bir yolda yururken vidividi soyleyeck bişey pismanl(140 karakter sığmadı)
Şu Sosyal Platformlarda Paylaş :

0 yorum:

Post a Comment

 
© Copyright 2014 Mert'in bir şeyleri All Rights Reserved.